Bargadera 2007

07 28-07-07 (9) 07 29-07-07 08 01-08-07 (3) Tras las exitosas campañas conjuntas del EDES (Manresa) y el GIEG (Granollers), en el Sistema de la Bargadera, de los años 2005 (record de desnivel en Cataluña con – 400 metros) y 2006 (record de desnivel en Cataluña con –571 metros), las expectativas para el año 2007 eran más modestas, pero con esperanzas fundadas de poder abrir nuevos pasos que nos permitiesen superar los 600 metros de desnivel, así como de encontrar nuevas vías en el interior de la cavidad y posibles simas que conectasen con el Sistema.

Este año, en los meses previos al verano, se han producido dos acontecimientos luctuosos, el fallecimiento de nuestros compañeros del GIEG, Jordi Icart i Castelló y Jesús Gili i Bonet, en accidente espeleológico y de aviación, respectivamente. Estos hechos han hecho bajar mucho los ánimos del grupo. Los ataques previos a la campaña de verano, que tenían por objetivo instalar el campamento de punta y revisar el estado de todas las instalaciones, fueron suspendidos. Esta circunstancia nos obligó a tener que dedicar parte de la campaña a efectuar estas tareas y ello nos impidió atacar en punta como estaba previsto. No obstante, parte del trabajo efectuado el límite inferior de la Bargadera nos servirá para futuras campañas.

También se ha efectuado coloración del agua que circula por el interior de la cavidad, dando positivo uno de los múltiples captadores colocados en los valles de los alrededores.

07 31-07-07 (23) 08 02-08-2007 (22)

Otro trabajo llevado a cabo, que nos deja abierta la puerta para futuros éxitos, ha sido la desobstrucción parcial llevada a cabo durante la campaña de verano y en semanas posteriores, que posiblemente nos dará nuevas alegrías en futuras campañas.

07 29-07-07 (3)07 29-07-07 (6)

En definitiva, han sido unos días de trabajo en armonía coordinando esfuerzos e ilusiones de los grupos EDES, sección del Centre Excursionista Comarca de Bages y GIEG, integrado en la Agrupació Excursionista de Granollers.

08 08-08-07 (12) 08 08-08-07 (31)

Després de les reeixides campanyes conjuntes del EDES (Manresa) i el GIEG (Granollers), en el Sistema de la Bargadera, dels anys 2005 (rècord de desnivell a Catalunya amb – 400 metres) i 2006 (rècord de desnivell a Catalunya amb –571 metres), les expectatives per a l'any 2007 eren més modestes, però amb esperances fundades de poder obrir nous passos que ens permetessin superar els 600 metres de desnivell, així com de trobar noves vies en l'interior de la cavitat i possibles avencs que connectessin amb el Sistema.

Aquest any, en els mesos previs a l'estiu, s'han produït dos esdeveniments luctuosos, la defunció dels nostres companys del GIEG, Jordi Icart i Castelló i Jesús Gili i Bonet, en accident espeleològic i d'aviació, respectivament. Aquests fets han fet baixar molt els ànims del grup. Els atacs previs a la campanya d'estiu, que tenien per objectiu instal·lar el campament de punta i revisar l'estat de totes les instal·lacions, van ser suspesos. Aquesta circumstància ens va obligar a haver de dedicar part de la campanya a efectuar aquestes tasques i això ens va impedir atacar en punta com estava previst. No obstant això , part del treball efectuat el límit inferior de la Bargadera ens servirà per a futures campanyes. També s'ha efectuat coloració de l'aigua que circula per l'interior de la cavitat, donant positiu un dels múltiples captadors col·locats en les valls dels voltants. Altre treball portat a terme, que ens deixa oberta la porta per a futurs èxits, ha estat la desobstrucció parcial portada a terme durant la campanya d'estiu i en setmanes posteriors, que possiblement ens donarà noves alegries en futures campanyes.

08 08-08-07 (41) En definitiva, han estat uns dies de treball en harmonia coordinant esforços i il·lusions dels grups EDES, secció del Centre Excursionista Comarca de Bages i GIEG, integrat en la Agrupació Excursionista de Granollers

2 comentarios:

der K dijo...

Hola Joan
em pots explicar les fotos 4, 6 i 7 sisplau!?

Joan Montoya dijo...

Hola Dirk!!

A la foto 4 estem preparant les bosses amb el producte que detecta si el liquid llençat dintre de la cavitat a passat per aquest punt (a la foto 5 estem col.locant les bosses en tots els possibles llocs a on l'aigua anirà a parar).

La 6 i la 7 son a l'engullidor - al costat del llac- intentant desobstruir algunes possibles entrades.