GRUP ESPELE XXI - GEXXI -

SE BUSCAN ESPELEÓLOGOS (GRUP ESPELE XXI – GEXXI))

Compañeros.

Por lo que estoy viendo en mi club y por noticias diversas recibidas a través de Internet, parece que cada día es más difícil encontrar gente dispuesta a hacer salidas más o menos frecuentes de espeleología. La tendencia dentro de nuestro colectivo a centrarse en el descenso de barrancos y, la cada vez más amplia oferta deportiva relacionada con la montaña y otras actividades lleva a que la practica de la espele sea cada vez menos habitual.
Este mensaje va dirigido a todos aquellos aficionados a la espele que ven como su club a desaparecido o se ha transformado en un grupo de barranqueros, a aquellos que tienen un grupo muy cañero y quieren hacer espele más tranquila o justo lo contrario, a aquellas personas que por problemas personales con su grupo no se sienten cómodos en el mismo, en definitiva a todos aquellos que quieren hacer más espele de la que pueden por las circunstancias de su entorno.

La idea es que nos organicemos a través de un medio tan ágil como es Internet. Se trataría de crear una lista de espeleólogos interesados en fomentar la actividad y que a través de una lista de correos podamos proponer diferentes exploraciones y quedar para llevarlas a cabo. Una vez definida la cavidad y el material necesario, cada uno aportaría parte de este y se fijaría un lugar de encuentro. Periódicamente se podrían organizar encuentros de todo el colectivo para ir definiendo mejoras y perfeccionar la organización.
Este nuevo colectivo también permitiría poner en contacto a miembros de diferentes grupos y, por ejemplo, participar en las exploraciones de otros clubs, ya que casi siempre son bienvenidas personas que den soporte a las campañas.

En una segunda fase y aprovechando alguien con suficientes conocimientos, se podría crear una página de Internet que facilitase aún más la comunicación del grupo.

No estoy proponiendo un nuevo club. Todos continuaríamos en nuestros clubes y nos federaríamos a través de ellos y, evidentemente, podríamos seguir participando en sus actividades.

Por cuestiones físicas el grupo que propongo sería en Cataluña y en caso de que se formasen otros grupos podríamos interrelacionarnos periódicamente.

Esta idea tan ambiciosa la inicio de forma tímida publicándola en mi blog (joanmontoya.blogspot.com) con la idea de que si algún lector la cree interesante me escriba a joanmontoya(arroba)hotmail.com y nos comencemos a poner de acuerdo.
Para dar más difusión a la propuesta, aquellos que la crean útil la pueden copiar y publicar en otros lugares de internet (blogs, páginas, foros, etc.).

Un saludo y buena espele.

Manresa, 16-05-2008.


ES BUSQUEN ESPELEÒLEGS (GRUP ESPELE XXI – GEXXI))

Companys.

Pel que estic veient en el meu club i per notícies diverses rebudes a través d'Internet, sembla que cada dia és més difícil trobar gent disposada a fer sortides més o menys freqüents d'espeleologia. La tendència dintre del nostre col·lectiu a centrar-se en el descens de barrancs i, la cada vegada més àmplia oferta esportiva relacionada amb la muntanya i altres activitats duu que la practica de la espele sigui cada vegada menys habitual.

Aquest missatge va dirigit a tots aquells afeccionats a la espele que veuen com el seu club a desaparegut o s'ha transformat en un grup de barranqueros, a aquells que tenen un grup molt cañero i volen fer espele més tranquil·la o just el contrari, a aquelles persones que per problemes personals amb el seu grup no se senten còmodes en el mateix, en definitiva a tots aquells que volen fer més espele de la qual poden per les circumstàncies del seu entorn.

La idea és que ens organitzem a través d'un mitjà tan àgil com és Internet. Es tractaria de crear una llista d'espeleòlegs interessats a fomentar l'activitat i que a través d'una llista de correus puguem proposar diferents exploracions i quedar per a portar-les a terme. Una vegada definida la cavitat i el material necessari, cadascun aportaria part d'aquest i es fixaria un lloc de trobada. Periòdicament es podrien organitzar trobades de tot el col·lectiu per a anar definint millores i perfeccionar l'organització.

Aquest nou col·lectiu també permetria posar en contacte a membres de diferents grups i, per exemple, participar en les exploracions d'altres clubs, ja que gairebé sempre són benvingudes persones que donin suport a les campanyes.

En una segona fase i aprofitant algú amb suficients coneixements, es podria crear una pàgina d'Internet que facilités encara més la comunicació del grup.

No estic proposant un nou club. Tots continuaríem en els nostres clubs i ens federaríem a través d'ells i, evidentment, podríem seguir participant en les seves activitats. Per qüestions físiques el grup que proposo seria a Catalunya i en cas que es formessin altres grups podríem interrelacionar-nos periòdicament.

Aquesta idea tan ambiciosa la inicio de forma tímida publicant-la en la meva blog (joanmontoya.blogspot.com) amb la idea que si algun lector la creu interessant m'escrigui a joanmontoya(arrova)hotmail.com i ens comencem a posar d'acord.

Per a donar més difusió a la proposta, aquells que la creen útil la poden copiar i publicar en altres llocs d'internet (blogs, pàgines, fòrums, etc.).

Una salutació i bona espele.

Manresa, 16-05-2008.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tot el que sigui afavorir la cooperació entre espeleòlegs és benvinguda.

Des de la SIE oferim a tothom que ho vulgui participar en la campanya per intentar enllaçar l'Espelunga de Meyodiya amb el Pozo Alto de la Chorrota (1a quinzena d'agost 2008).

Potser fora una bona ocasió per treballar en comú en un sector (Aragüés del Puerto -Huesca) en el que conflueixen exploracions exigents i d'altres pels que volen activitats ménys compromeses.

Podeu contactar a: Rocaendins@hotmail.com

"Victor"

Joan Montoya dijo...

Hola Victor. Gràcies per l'oferiment. Jo la primera quinzena d'agost també estic de campanya, a Picos de Europa. Espero que tingueu èxit i sempre estarem a temps de col.laborar.