BARGADERA 2006

Artículos publicados en diferentes medios de comunicación en relación al nuevo récord de profundidad en Catalunya en el año 2006. También incluye las presentaciones efectuadas en diferentes ciudades. Cabe decir que, aunque el logro de esta campaña y la del año 2005 ha sido espectacular dentro del ámbito del deporte manresano y catalán, ni en el año 2005 ni en el año 2006 el EDES ha sido elegido como candidato a la Nit de l'Esportista que organiza el Ayuntamiento de Manresa. Este evento está destinado a reconocer los éxitos de los deportistas de Manresa tanto de forma individual como colectiva. Supongo que se tiene que salir muy a menudo en televisión para que te reconozcan o quizá tener buenos contactos políticos. De todas formas continuaremos haciendo espele y no nos pasaremos a deportes de masas.

Articles publicats a diferents mitjans de comunicació en relació al nou rècord de fondària a Catalunya a l'any 2006. També inclou les presentacions efectuades a diferents ciutats. Cal dir que, encara que l'assoliment de aquesta campanya i la de l'any 2005 ha sigut espectacular dins de l'àmbit de l'esport manresà i català, ni en l'any 2005 ni en l'any 2006 l'EDES ha estat triat com a candidat a la Nit de l'Esportista que organitza l' Ajuntament de Manresa. Aquest esdeveniment està destinat a reconèixer els èxits dels esportistes de Manresa tant de forma individual com col·lectiva. Suposo que s'ha de sortir molt sovint en televisió perquè et reconeguin o potser tenir molt bons contactes polítics. De totes formes continuarem fent espele i no ens passarem a esports de masses.
********************
Esto no es un artículo de prensa, es algo que se agradece aún más. Nuestro compañeros de afición del SIE del C.E. Aliga, nos enviaron este correo electrónico para felicitarnos por el nuevo récord de profundidad. Desde aquí les doy las gracias en mi nombre y creo que puedo decir que también en el de mis compañeros del EDES y del GIEG.

Això no és un article de premsa, és alguna cosa que s'agraeix encara més. Els nostres companys d'afició del SIE del C.E. Aliga, ens van enviar aquest correu electrònic per a felicitar-nos pel nou rècord de profunditat. Des d'aquí els dono les gràcies en el meu nom i creo que puc dir també en nom dels meus companys de l'EDES i del GIEG.

********************
Las tres imágenes siguientes reproducen los siguientes artículos: 1.- El Mundo Deportivo, artículo del día 22 de septiembre de 2006. El titular contiene una errata, refleja la cifra de 586 metros aunque la real son 568, un pequeño baile de números a nuestro favor. 2.- Diario Sport, artículo a todo color publicado el día 28 de septiembre de 2006. ¡Hemos pasado a la historia! ... al menos eso parece transmitir el titular de la noticia. 3.- El diario Regió 7, editado en Manresa y distribuido por varias comarcas interiores de Cataluña nos dedicaba un espacio en la edición del día 23 de agosto de 2006. En la foto, parte del equipo de exploración. No estamos todos porque algunas personas llegaron en los siguientes días.

Les tres imatges següents reprodueixen els següents articles: 1.- El Mundo Deportivo, article del dia 22 de setembre de 2006. El titular conté una errada, reflecteix la xifra de 586 metres, encara que la real és de 568, un petit ball de nombres al nostre favor. 2.- Diari Sport, article a tot color publicat el dia 28 de setembre de 2006. Hem passat a la història!... al menys això sembla transmetre el titular de la notícia. 3.- El diari Regió 7, editat a Manresa i distribuit per varies comarques de Catalunya ens va dedicar un espai a la edició del dia 23 d'agost de 2006. A la foto, part de l'equip d'exploració. No estem tots perquè algunes persones van arribar en els dies següents.










********************
El diario El 9 Nou se hacía eco de la noticia en un amplio reportaje publicado el día 25 de agosto de 2006.

El diari El 9 Nou es va fer ressò de la notícia en un ampli reportatge publicat el dia 25 d'agost de 2006.






********************
La Revista del Vallès, como siempre espléndida con nosotros, portada a todo color y dos páginas interiores. Esto es lo que publicó en su número de fecha 25 de agosto de 2006. En el momento de tomar la foto de la portada, la topografía de la camiseta ya estaba desfasada, el Avenc de la Bargadera ya tenía un 42 % más de desnivel. ¡Lastima que los sueldos no crezcan tanto y tan deprisa!.

La Revista del Vallès, com sempre esplèndida amb nosaltres, portada a tot color i dos pàgines interiors. Això és el que va publicar en el seu nùmero de data 25 d'agost de 2006. En el moment de prendre la foto de la portada, la topografia de la samarreta ja estava desfasada, l'Avenc de la Bargadera ja tenia un 42% més de desnivell. Llàstima que els sous no creixin tant i tan de pressa!.





********************
La Borrufa, nº 102, septiembre de 2006. Es una publicación que se distribuye por las comarcas del Pirineo de Lérida. Me apunto al deseo final de que arranque la espeleología aranesa. A ver si es verdad y encontramos más picapedreros!.

La Borrufa, nº 102, setembre de 2006. És una publicació que es distribueix per les comarques del Pirineu de Lleida. M'apunto al desig final que arrenqui l'espeleologia aranesa. A veure si és veritat i trobem més picapedrers!.

********************
PRESENTACIÓ A GRANOLLERS







El día 10 de noviembre de 2006, nuestros siempre eficaces compañeros del GIEG de Granollers organizaron en el Museo de su ciudad, la presentación de los logros conseguidos en la campaña de exploración en el Sistema de la Bargadera durante el año 2006. El acto fue presentado por nuestro compañero Jordi Icart y contó con la participación del presidente de la Agrupació Excursionista de Granollers, del presidente de la Federació Catalana d'Espeleologia, del geólogo que hace 20 años creyó que la zona de la Val d'Aran tenia mucho potencial espeleológico y de nuestra compañera LLuisa Costa como representante del patrocinador de la campaña a través de la marca Korda's - http://www.sacidkordas.com/ -. A continuación se reproducen algunas de las fotografías del acto y cena posterior.

El dia 10 de novembre de 2006, els nostres sempre eficaços companys del GIEG de Granollers van organitzar en el Museu de la seva ciutat, la presentació de les fites aconseguides en la campanya d'exploració en el Sistema de la Bargadera al llarg de l'any 2006. L'acte va ser presentat pel nostre company Jordi Icart i va tenir la participació del president de la Agrupació Excursionista de Granollers, del president de la Federació Catalana d'Espeleologia, del geòleg que fa 20 anys va creure que la zona de la Val d'Aran tenia molt potencial espeleologic i de la nostra companya Lluisa Costa com representant del patrocinador de la Campanya a través de la marca Korda's - http:/www. sacidkordas.com/ -. A continuació és reprodueixen algunes de les fotografies de l'acte i sopar posterior.

























La sala de actos del Museo se llenó por completo de público, obligando a algunas personas a permanecer de pie debido al gran éxito de la convocatoria. Se contó con la presencia de miembros del EDES, del GIEG y de otros clubs, así como de personas no vinculadas con el mundo de la espeleología. Podemos ver dos momentos de la presentación, el inicio de la presentación y los ruegos y preguntas. Rogar nadie rogó y preguntar poco, supongo que todo estaba tan claro que no era necesario. Como no podía ser de otra forma, después de la presentación hubo un distendido brindis y nada más acertado que hacerlo con el cava elegido, ver imagen y sacar conclusiones de si es cierto o no.

La sala d'actes del Museu es va omplir per complet de públic, obligant a algunes persones a romandre de peu pel gran èxit de la convocatòria. Es va contar amb la presència de membres de l'EDES, del GIEG i d'altres clubs, així com de persones no vinculades amb el món de la espeleologia. Podem veure dos moments de la presentació, el inici de la presentació i els precs i preguntes. Pregar ningú va pregar i demanar poc, suposo que tot estava tan clar que no calia. Com no podia ser d'una altra forma, després de la presentació va haver-hi un distès brindis i gens més encertat que fer-ho amb el cava triat, veure imatge i treure conclusions de si és cert o no.

Después de todos los actos "oficiales" había que llenar el estómago. El grupo final que quedó era de unas 30 personas y no era fácil encontrar un restaurante para tanta gente. La noche continuó siendo espeleológica al máximo... acabamos cenando en un sótano.

Desprès de tots els actes "oficials" calia omplir l'estómac. El grup final que va quedar era d'unes 30 persones i no era fàcil trobar un restaurant per a tanta gent. La nit va constinuar sent espeleologica al màxim... vam acabar sopant en un soterrani.

********************
El artículo siguiente, del cual soy autor, ha sido publicado en el boletín del CECB número 30, del tercer trimestre del 2006. Si tuviese que resaltar alguna frase me quedo con la última.

L'article següent, del que sóc autor, ha estat publicat en el butlletí del CECB, número 30, del tercer trimestre del 2006. Si hagués de ressaltar alguna frase em quedo amb l'última.

********************
PRESENTACIÓN EN SALARDÚ /// PRESENTACIÓ A SALARDÚ

El sábado 18-11-2006 se realizó la presentación de la campaña Bargadera 2006 en el Albergue de Salardú. Esta es una pequeña crónica basada en la información facilitada por los compañeros que asistieron al acto, ya que yo estaba en Francia en la sima Hydre.

Como no podía ser de otra forma la sala de actos se llenó de público como atestigua el siguiente reportaje fotográfico con imagenes facilitadas por Jordi Vilardaga y mi hermano Gregori. Asistieron al acto diversos integrantes del EDES y del GIEG, así como numerosas personas de la zona interesadas en conocer las interioridades de su tierra.

A pesar de lo bien promocionado que estaba el acto con carteles diversos, podemos ver como algunos compañeros tuvieron serias dificultades para llegar al destino. Las otras imágenes muestran diferentes momentos de la presentación.

El dissabte 18-11-2006 es va realitzar la presentació de la campanya de la Bargadera en l'alberg de Salardú. Aquesta és una petita crònica basada en la informació facilitada pels companys que van assistir a l'acte, ja que jo estava a França en l'avenc Hydre.

Com no podia ser d'una altra forma la sala d'actes es va omplir de públic com testifica el següent reportatge fotogràfic amb imatges facilitades per el Jordi Vilardaga i el meu germà Gregori. Van assistir a l'acte diferents membres de l'EDES i del GIEG, així com nombroses persones de la zona interessades a conèixer les interioritats de la seva terra.

Malgrat el bé promocionat que estava l'acte amb cartells diversos, podem veure com alguns companys van tenir serioses dificultats per a arribar a la destinació. Les altres imatges mostren diferents moments de la presentació.















************

15 de febrero de 2007. El diario de Manresa Regió 7 nos dedica toda una página en color (aquí está reproducida en blanco y negro). La tarde del día catorce, y ante la imposibilidad del presidente del EDES de encontrarse con el periodista, por incompatibilidad de horarios, asistí yo al encuentro e intenté transmitirle que es la espeleología en general y la exploración en particular. El artículo creo que está muy bien elaborado y posiblemente contribuyó al éxito del audiovisual que se presentó al día siguiente y del que más abajo expongo mi opinion.

15 de febrer de 2007. El diari de Manresa Regió 7, ens dedica tota una pàgina a color (aquí aquesta reproduïda en blanc i negre). La tarda del dia catorze, i davant la impossibilitat del president de l'EDES, de trobar-se amb el periodista per incompatibilidad d'horaris, vaig assistir jo a la trobada i vaig intentar transmetre-li que és l'espeleología en general i l'exploració en particular. L'article crec que està molt bé elaborat i va contribuir a l'èxit de l'audiovisual que es va presentar al dia següent i del que més endavant exposo la meva opinió.

*****************

PRESENTACIÓN EN MANRESA // PRESENTACIÓ A MANRESA

Con bastante retraso sobre lo que hubiese sido de desear efectuamos la presentación del audiovisual en Manresa el día 16 de febrero de 2007, en el Auditorio de Caixa Manresa. Sobre las 7 de la tarde nos encontramos en el auditorio Jordi Icart, Toni Pueyo y yo para ir preparando el ordenador e intercambiar opiniones sobre diferentes detalles de la presentación, un poco más tarde se incorporó Jordi Vilardaga. Cuando faltaban unos quince minutos para dar comienzo el acto descubrimos que el ordenador no detectaba el proyector y sin este requisito era imposible hacer el acto. Tras diferentes intentos infructuosos decidimos utilizar el ordenador portátil de Jordi Vilardaga que, por iniciativa propia y con carácter previsor, había llevado con el Power Point de la presentación grabado. Pasados unos minutos de las 8 de la tarde dio comienzo la presentación con unas palabras del presidente del Equip D'Exploracions Subterrànies -EDES- (Sr. Jordi Vilardaga), del Centre Excursionista Comarca de Bages -CECB- (Sr. Melcior Serra) y de la Federació Catalana d'Espeleologia -FCE- (Sr. Hilari Moreno).

Acto seguido y durante una hora aproximadamente se proyectó el audiovisual, con los comentarios de nuestro compañero del GIEG, Jordi Icart. Finalizada la proyección se pasó al turno de preguntas de los asistentes, mientras de fondo, y como novedad en esta presentación, se proyectaban imágenes de la campaña 2006 mostrando diferentes aspectos de la vida diaria en el campamento y durante la exploración.

El acto fue seguido por más de cien personas, parte de las cuales se fueron incorporando a lo largo de la proyección.

Amb bastant retard sobre el que hauria estat de desitjar efectuem la presentació de l'audiovisual a Manresa el dia 16 de febrer del 2007, a l'Auditori de Caixa Manresa. Sobre les 7 de la tarda ens vam trobar en l'auditori Jordi Icart, Toni Pueyo i jo per a anar preparant l'ordinador i intercanviar opinions sobre diferents detalls de la presentació; una mica més tard es va incorporar Jordi Vilardaga. Quan faltaven uns quinze minuts per donar començament l'acte vam descobrir que l'ordinador no detectava el projector i sense aquest requisit era impossible fer l'acte. Després de diferents intents infructuosos decidim utilitzar l'ordinador portàtil de Jordi Vilardaga que, per iniciativa pròpia i amb caràcter previsor, havia dut amb el Power Point de la presentació enregistrat. Passats uns minuts de les 8 de la tarda va donar començament la presentació amb unes paraules del president de l’Equip D'Exploracions Subterrànies - EDES- (Sr. Jordi Vilardaga), del Centre Excursionista Comarca de Bages -CECB- (Sr. Melcior Serra) i de la Federació Catalana d'Espeleologia -FCE- (Sr. Hilari Moreno).
Acte seguit i durant una hora aproximadament es va projectar l'audiovisual, amb els comentaris del nostre company del GIEG, Jordi Icart. Finalitzada la projecció es va passar al torn de preguntes dels assistents, mentre de fons, i com novetat en aquesta presentació, es projectaven imatges de la campanya 2006 mostrant diferents aspectes de la vida diària en el campament i durant l'exploració.
L'acte va ser seguit per més de cent persones, part de les quals es van anar incorporant al llarg de la projecció.




********************

ENTREGA DEL PREMIO MN. NORBERT FONT I SAGUÉ

El día 20 de mayo de 2007 asistimos seis miembros del EDES y uno del GIEG a la comida final de la XIII Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya (XIII Encuentro de Espeleólogos de Cataluña) que tuvo lugar en Àger organizada por el Grup Espeleologic Lleidetà.
Al finalizar la misma se procedió a entregar los premios de la XVII edición del Premio Ms. Norbert Font i Sagué a los mejores trabajos del año 2006. El acto, breve, soso y poco elegante, consistió en unas palabras introductorias del presidente del Grup Espeleologic Lleidetà que dieron paso al presidente de la Federació Catalana d’Espeleologia.
Se entregó el premio al mejor trabajo fuera de Catalunya, al Grup d'espeleologia de Rubí, y lo único que se dijo de él que era por haber encontrado un pozo de 300 metros aéreos en la Sima del Tejón, nada más.
Después para entregar el premio al mejor trabajo de Catalunya, el presidente de la FCE dijo únicamente que se había conseguido el record de profundidad de Catalunya con -571 metros, en el Sistema Bargadera, y nada más sobre el mismo. Acto seguido dijo que el premio era para el GIEG de Granollers y se le entregó el trofeo a nuestro compañero Toni Pueyo. Con cara de pasmados nos quedamos los de Manresa ya que no solo no había placa para el EDES (después el Sr. Hilari Moreno nos dijo que había sido un fallo de alguien de la federación y que ya nos darían nuestra placa) sino que ni siquiera nos nombró. Una cosa es que no se hubiese hecho la placa y otra que no se dijese que era un trabajo conjunto, máxime cuando ya el año pasado los DOS clubs ganamos el mismo premio y el Sr. Hilari sabe perfectamente que estamos trabajando conjuntamente el GIEG y el EDES.
Con este escrito no quiero criticar a ninguna persona ni entidad en concreto, ya que es parte de la desidia, dejadez y mediocridad que se va apoderando de la sociedad poco a poco. Creo que no se debe confundir voluntariado (y en la espele casi todos nos movemos en este ámbito) con la calidad del trabajo para el que nos ofrecemos.
Creo que en un acto que pretende premiar los mejores trabajos espeleológicos, el propio trabajo de premiar deber ser un buen trabajo. Creo que no estaría de más ofrecer más información de los trabajos premiados en forma de pequeño dossier, para entregar a los asistentes al acto, en el que se reflejasen algunos datos de la actividad premiada o bien un pequeño pase de fotos comentado por alguien de los clubs premiados.
Por cierto, la comida en si fue de buena calidad, servida con rapidez y sin demora entre platos, lo cual, si tenemos en cuenta que éramos unas 70 personas, demuestra la profesionalidad del personal del Camping Vall d'Àger.
También agradecer desde estas líneas el esfuerzo realizado por nuestros compañeros del Grup Espeleologic Lleidetà por la gran dedicación, que de buen seguro, han puesto para organizar la Trobada.


LLIURAMENT DEL PREMI MN. NORBERT FONT I SAGUÉ

El dia 20 de maig de 2007 vam assistir sis membres de l’EDES i un del GIEG al menjar final de la XIII Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya (XIII Encuentro de Espeleólogos de Cataluña) que va tenir lloc en Àger organitzada pel Grup Espeleològic Lleidetà. Al finalitzar la mateixa es va procedir a lliurar els premis de la XVII edició del Premi Ms. Norbert Font i Sagué als millors treballs de l'any 2006. L'acte, breu, insuls i poc elegant, va consistir en unes paraules d’introducció del president del Grup Espeleològic Lleidetà que van donar pas al president de la Federació Catalana d’Espeleologia. Es va lliurar el premi al millor treball fora de Catalunya, al Grup d'espeleologia de Rubí, i l'únic que es va dir d'ell que era per haver trobat un pou de 300 metres aeris a la Sima del Tejón, res més.
Després per a lliurar el premi al millor treball de Catalunya, el president de la FCE va dir únicament que s'havia aconseguit el record de profunditat de Catalunya amb -571 metres, en el Sistema Bargadera, i res més sobre el mateix. Acte seguit va dir que el premi era per al GIEG de Granollers i se li va lliurar el trofeu al nostre company Toni Pueyo. Amb cara de pasmats ens vam quedar els de Manresa ja que no solament no hi havia placa per a l’EDES (després el Sr. Hilari Moreno ens va dir que havia estat una errada d'algú de la FCE i que ja ens donarien la nostra placa) sinó que ni tan sols ens va nomenar. Una cosa és que no s'hagués fet la placa i una altra que no es digués que era un treball conjunt, més encara quan ja l'any passat els DOS clubs vam guanyar el mateix premi i el Sr. Hilari sap perfectament que estem treballant conjuntament el GIEG i l’EDES.
Amb aquest escrit no vull criticar a cap persona ni entitat en concret, ja que és part de la desídia, deixadesa i mediocritat que es va apoderant de la societat poc a poc. Crec que no s'ha de confondre voluntariat (i en l’espele gairebé tots ens movem en aquest àmbit) amb la qualitat del treball per al qual ens oferim.
Crec que en un acte que pretén premiar els millors treballs espeleològics, el propi treball de premiar ha de ser un bon treball. Crec que no estaria de més oferir més informació dels treballs premiats en forma de petit dossier, per a lliurar als assistents a l'acte, en el qual es reflectissin algunes dades de l'activitat premiada o bé un petit passi de fotos comentat per algú dels clubs premiats.
Per cert, el menjar en si va ser de bona qualitat, servit amb rapidesa i sense demora entre plats, la qual cosa, si tenim en compte que érem unes 70 persones, demostra la professionalitat del personal del Camping Vall d'Àger.
També agrair des d'aquestes línies l'esforç realitzat pels nostres companys del Grup Espeleològic Lleidetà per la gran dedicació, que de bon segur, han posat per a organitzar la Trobada.



No hay comentarios: